webdesign
seo tips blog
seo blog
seo tips
opleiding webdesign
scampi diabolique
scampi gerechten
tzatziki recept
tzatziki recept
scampi diabolique
scampi diabolique

SEO blog, Seo tip, SEO tips and tricks SEO of search engine optimization, op deze blog zal ik de geheimen van SEO uit de doeken doen. SEO tips and tricks, SEO techniques, alles omtrent dit onderwerp kan je hier terug vinden. Wil je meer weten over google's donkerste geheimen of heb je zelf heel wat tips omtrent SEO. Laat dan maar van je horen! Before I forget, welkom op mijn SEO blog

maandag 12 april 2010

Duplicate content: de mythe doorbroken (resultaten)


4 Weken geleden heb ik een test opgezet naar “duplicated content”. Heb je dit artikel niet gelezen, dan kan je deze duplicate test hier nalezen.

Korte samenvatting over de test:
  • 2 Artikels zijn op een test blog geplaatst, beide gericht naar de term “tzatziki recept”.
  • 1 Artikel werd minimaal herschreven (de content is nog voor 95% hetzelfde)
  • 1 Artikel werd letterlijk volledig gekopieerd.
  • betreffende artikels zijn "tzatziki recept 1" en "tzatziki recept 2"
Het artikel dat minimaal herschreven werd, kon je terugvinden op 5 in Google. Het artikel dat volledig gekopieerd werd kon je terugvinden op 16 in Google.

Resultaten van de test.
Wanneer we zoeken naar “tzatziki recept” in Google krijgen we de onderstaande resultaten:
Op de eerste pagina op positie 8 en 9 vinden we onze duplicaten. Onze test blog staat op 8 in Google, met het duplicaat van het artikel dat we terugvinden op positie 6 in Google. Dit is echter het artikel dat minimaal herschreven werd.

Op 9 vinden we niet de link naar onze test blog maar wel naar Petit chef . Deze website is een soort van scraper website. Het letterlijk gekopieerde artikel op onze test blog kunnen we dus terugvinden in Google. Op deze scraper website vind je immers de link terug naar onze test blog.

Conclusie.
Wat kunnen we hier nu uit concluderen? Zowel het duplicaat wat minimaal herschreven werd, als het volledig duplicaat vinden we terug in onze zoekresultaten van Google.

  1. Het minimaal bijgewerkt duplicaat, op positie 8 en het origineel kunnen we terugvinden op 6 in de resultaten.

  2. Het volledig gekopieerde artikel vinden we terug op 9, terwijl het originele artikel terug te vinden is op pagina 2 in Google.
Een tijdje geleden heb ik een artikel geschreven over vervelende SEO onderwerpen. Ik denk dat we dit lijstje kunnen aanvullen.

Trouwens op linkedin heb ik over een soortgelijk onderwerp nog een interessante post gelezen. 5 Manieren om je website/blog te bannen door Google, de moeite om eens te lezen :).

Het meest gedenkwaardig vind ik persoonlijk onderstaande tip over “duplicate sites”. Is de mythe rond duplicated content nu doorbroken of niet? Wie heeft er nu gelijk?

Digg ThisAdd To Del.icio.us Add To Furl Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Yahoo MyWeb Add To Newsvine Add To Google Bookmarks Add To Bloglines Add To Ask Add To Windows Live Add To Slashdot Stumble This

4 reacties:

otto zei

Hej,

Leuke test.

Natuurlijk niet wetenschappelijk verantwoord, maar daarom niet minder interessant.

Zo zie je maar dat het allemaal niet zo zwart-wit is.

En..dat zelf testen de beste resultaten geeft.

Plus - uiteindelijk heb je nu toch meerdere posities in de rankings weten te veroveren.

Ik vraag me wel af hoe tijd de rankings gaat beïnvloeden.

Otto

christophe neys zei

een wetenschappelijke verantwoording kan ik hier niet dadelijk naar voren schuiven :), alleszins, kan je je hier wel vragen stellen vanuit een andere invalshoek.
"Waarom beweren zovelen dat duplicated content een ban geeft (of eender wat voor penalty)?" Neemt iedereen deze stelling zomaar over op basis van een veronderstelling van weet ik veel wie?
Zou het zijn dat ze bij Google goed genoeg weten dat ze niets kunnen doen tegen het kopiëren van content en het behalen van al dan niet goede resultaten in de rankings? Zouden zij omwille van deze reden zelf zulke stellingen verkondigen op het internet, om de gebruiker niet aan te zetten om zomaar content te kopiëren?

Wie weet :)

Dave zei

Als een "SEO Expert" je vertelt dat duplicate content je een ban/penalty gaat opleveren dan is het tijd dat je op zoek gaat naar een andere :o

Mooi testje en zelfs met eenzelfde titel zou je nog dezelfde resultaten zien :o

christophe neys zei

Dave, we moeten samen eens een post schrijven over de "SEO expert" :)

Een reactie posten