
4 Weken geleden heb ik een test opgezet naar “duplicated content”. Heb je dit artikel niet gelezen, dan kan je deze duplicate test hier nalezen.
Korte samenvatting over de test:
- 2 Artikels zijn op een test blog geplaatst, beide gericht naar de term “tzatziki recept”.
- 1 Artikel werd minimaal herschreven (de content is nog voor 95% hetzelfde)
- 1 Artikel werd letterlijk volledig gekopieerd.
- betreffende artikels zijn "tzatziki recept 1" en "tzatziki recept 2"


Wanneer we zoeken naar “tzatziki recept” in Google krijgen we de onderstaande resultaten:


Op 9 vinden we niet de link naar onze test blog maar wel naar Petit chef . Deze website is een soort van scraper website. Het letterlijk gekopieerde artikel op onze test blog kunnen we dus terugvinden in Google. Op deze scraper website vind je immers de link terug naar onze test blog.

Wat kunnen we hier nu uit concluderen? Zowel het duplicaat wat minimaal herschreven werd, als het volledig duplicaat vinden we terug in onze zoekresultaten van Google.
- Het minimaal bijgewerkt duplicaat, op positie 8 en het origineel kunnen we terugvinden op 6 in de resultaten.
- Het volledig gekopieerde artikel vinden we terug op 9, terwijl het originele artikel terug te vinden is op pagina 2 in Google.
Trouwens op linkedin heb ik over een soortgelijk onderwerp nog een interessante post gelezen. 5 Manieren om je website/blog te bannen door Google, de moeite om eens te lezen :).

Het meest gedenkwaardig vind ik persoonlijk onderstaande tip over “duplicate sites”. Is de mythe rond duplicated content nu doorbroken of niet? Wie heeft er nu gelijk?
4 reacties:
Hej,
Leuke test.
Natuurlijk niet wetenschappelijk verantwoord, maar daarom niet minder interessant.
Zo zie je maar dat het allemaal niet zo zwart-wit is.
En..dat zelf testen de beste resultaten geeft.
Plus - uiteindelijk heb je nu toch meerdere posities in de rankings weten te veroveren.
Ik vraag me wel af hoe tijd de rankings gaat beïnvloeden.
Otto
een wetenschappelijke verantwoording kan ik hier niet dadelijk naar voren schuiven :), alleszins, kan je je hier wel vragen stellen vanuit een andere invalshoek.
"Waarom beweren zovelen dat duplicated content een ban geeft (of eender wat voor penalty)?" Neemt iedereen deze stelling zomaar over op basis van een veronderstelling van weet ik veel wie?
Zou het zijn dat ze bij Google goed genoeg weten dat ze niets kunnen doen tegen het kopiëren van content en het behalen van al dan niet goede resultaten in de rankings? Zouden zij omwille van deze reden zelf zulke stellingen verkondigen op het internet, om de gebruiker niet aan te zetten om zomaar content te kopiëren?
Wie weet :)
Als een "SEO Expert" je vertelt dat duplicate content je een ban/penalty gaat opleveren dan is het tijd dat je op zoek gaat naar een andere :o
Mooi testje en zelfs met eenzelfde titel zou je nog dezelfde resultaten zien :o
Dave, we moeten samen eens een post schrijven over de "SEO expert" :)
Een reactie posten