webdesign
seo tips blog
seo blog
seo tips
opleiding webdesign
scampi diabolique
scampi gerechten
tzatziki recept
tzatziki recept
scampi diabolique
scampi diabolique

SEO blog, Seo tip, SEO tips and tricks SEO of search engine optimization, op deze blog zal ik de geheimen van SEO uit de doeken doen. SEO tips and tricks, SEO techniques, alles omtrent dit onderwerp kan je hier terug vinden. Wil je meer weten over google's donkerste geheimen of heb je zelf heel wat tips omtrent SEO. Laat dan maar van je horen! Before I forget, welkom op mijn SEO blog

dinsdag 10 februari 2009

Google kan flash indexeren

In een experiment is gekeken of Googlebot inderdaad instaat is om links in bestaande flash bestanden te volgen zonder aanpassingen aan het bestand zelf. Het experiment had vier doelen:
  • Kan Google links in flash volgen?
  • Kan Google links in flash volgen zelfs als ze in een hidden layer staan?
  • Werkt het nieuwe algoritme ook met relatief oude flash versies?
  • Wat zou de meest zoekmachinevriendelijke manier zijn om links in flash te zetten?

Om deze doelen te bereiken werden er op een bestaand domein (pagerank = 5) een tekstlink en twee flash bestanden geplaatst. In beide flash bestanden zat een een ‘normale’ link en een in een layer verborgen link. Om te controleren of Googlebot daadwerkelijk de links kan volgen kreeg elke link een unieke id mee.

Om te kijken naar de verschillen tussen oude(re) versies van flash en de huidige versie werden de twee flash bestanden op verschillende manieren op de website geplaatst. Het eerste flash bestand werd met het <object> en het <embed> attribuut op de site geplaatst. Het tweede bestand werd volgens de standaard flashSWFObject methode op de site geplaatst.

Resultaten
De resultaten (bron: Search Engine War blog) spreken voor zich:

  • Text link crawled: (Googlebot IP: 66.249.73.27, Time: 16.18)
  • Standard embed flash link crawled: (Googlebot IP: 66.249.73.27, Time: 17.29)
  • Standard embed hidden flash link crawled: (Googlebot IP: 66.249.73.27, Time: 17.29)
  • SWFObject flash link crawled: (Googlebot IP: 66.249.73.27, Time: 18.28)
  • SWFObject hidden flash link crawled: (Googlebot IP: 66.249.73.27, Time: 18.28)

Conclusie
Googlebot is dus inderdaad instaat om links te volgen in flash bestanden! Search Engine War waarschuwt echter wel voor de consequenties van deze ontwikkeling. Zo zou het mogelijk tot ‘flash bombing kunnen leiden, een vorm van spam waarbij honderden links in flash bestanden verborgen worden. Deze links zouden onzichtbaar zijn voor bezoekers van een website. Crawlers van zoekmachines zouden ze echter wel zien en indexeren.

Je mag hier één dezer een post verwachten over "hoe flash files te optimaliseren".

Digg ThisAdd To Del.icio.us Add To Furl Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Yahoo MyWeb Add To Newsvine Add To Google Bookmarks Add To Bloglines Add To Ask Add To Windows Live Add To Slashdot Stumble This

0 reacties:

Een reactie posten