webdesign
seo tips blog
seo blog
seo tips
opleiding webdesign
scampi diabolique
scampi gerechten
tzatziki recept
tzatziki recept
scampi diabolique
scampi diabolique

SEO blog, Seo tip, SEO tips and tricks SEO of search engine optimization, op deze blog zal ik de geheimen van SEO uit de doeken doen. SEO tips and tricks, SEO techniques, alles omtrent dit onderwerp kan je hier terug vinden. Wil je meer weten over google's donkerste geheimen of heb je zelf heel wat tips omtrent SEO. Laat dan maar van je horen! Before I forget, welkom op mijn SEO blog

dinsdag 17 februari 2009

flash en seo, beter indexeren van flash door Google

De algorithme's van Google zijn verbeterd voor het indexeren van flash. Wat is er nu net beter en wat kunnen we doen om een flash website SEO vriendelijk te maken?
  1. Welke flash files kan google indexeren?
    Het indexeren van tekstuele inhoud van een SWF is verbeterd. Ook Flash "gadgets" als buttons, menu's, .. , tot full flash websites. Alle tekstuele inhoud van Flash wordt door Google gebruikt, er wordt een snippet gemaakt om te vergelijken met de querie termen van de zoekopdracht.
  2. Als uitbreiding op het indexeren van tekstuele content worden ook URL's herkent gebruikt in Flash. Net als bij gewone URL's zullen deze gebruikt worden in de pipeline en googlebots zullen deze volgen bij het crawlen.
  3. dynamische tekst uit een database, xml file, en dergelijke zal niet werken. Een xml file wordt door Google geindexeerd, maar er zal geen verwijzing zijn naar de flash file op zich. Niet erg handig om een flash SEO vriendelijk te maken.

De flash search SDK zal in de toekomst zeker moeten verbeterd worden op het gebied van indexeren van dynamische content en het verwijzen naar de swf file die deze data gebruikt. Wanneer dit niet het geval zal zijn is Flash nog steeds niet interessant om makkelijk gevonden te worden op het internet.
Flash en SEO zal nog heel wat tijd vragen, zeker om op het niveau te komen als wat we met de xhtml / css websites kunnen doen.
Digg ThisAdd To Del.icio.us Add To Furl Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Yahoo MyWeb Add To Newsvine Add To Google Bookmarks Add To Bloglines Add To Ask Add To Windows Live Add To Slashdot Stumble This

0 reacties:

Een reactie posten