webdesign
seo tips blog
seo blog
seo tips
opleiding webdesign
scampi diabolique
scampi gerechten
tzatziki recept
tzatziki recept
scampi diabolique
scampi diabolique

SEO blog, Seo tip, SEO tips and tricks SEO of search engine optimization, op deze blog zal ik de geheimen van SEO uit de doeken doen. SEO tips and tricks, SEO techniques, alles omtrent dit onderwerp kan je hier terug vinden. Wil je meer weten over google's donkerste geheimen of heb je zelf heel wat tips omtrent SEO. Laat dan maar van je horen! Before I forget, welkom op mijn SEO blog

zondag 7 februari 2010

Google suggesties, succes voor je SEO strategie.

Jij laat je toch ook verleiden door Google suggesties, of niet soms? Je kent het wel, je zoekt wat op Google en tijdens het invoeren van je zoekopdracht, zal Google je suggesties aanbieden. Onder het invoerveld krijg je allerlei gerelateerde opdrachten om het jou makkelijker te maken.

Het geven van suggesties aan de gebruiker is een schitterend concept vanuit een standpunt van usability. Het helpt de gebruiker bij het zoeken naar informatie en je mag er zeker van zijn dat er gretig gebruik van gemaakt word. Wil jij soms beweren dat je dit niet doet?

Google suggesties voor je SEO strategie!
Wanneer je weet dat deze gebruikt worden, waarom zou je hier geen gebruik van maken in je SEO strategie. Je hebt immers al vaak genoeg moeten lezen dat “hulpprogramma voor zoekwoorden” de tool bij uitstek is om je keyword research te doen. Waarom niet een stapje verder gaan en maak een lijstje op van de Google suggesties, die je verkrijgt voor je "targeted keywords".

Je kan onmiddellijk afleiden hoe het staat met de concurrentie voor deze termen, altijd mooi meegenomen.
Een tijdje geleden nam ik de proef op de som en heb hier wat mee geƫxperimenteerd. Conclusie, het meten van de resultaten en gebruik te maken van Google suggesties deed me heel wat meer inzicht verkrijgen.

Hoe ben ik te werk gegaan.
Ik heb een blog opgezet over recepten, heel wat mensen gebruiken het internet om recepten op te zoeken. Ik heb een lijst samengesteld met termen waar ik goed gevonden mee wou worden.
 • Wokgerechten
 • Wokrecepten
 • Eenvoudige recepten
 • Gerechten met scampi’s
 • Etc … .


De concurrentie was relatief hoog, maar dit is relatief. Als je kijkt hebben we:
1. Wokrecepten: 34500
2. Wokgerechten: 223000
Relatief eenvoudig om hier een goede positie te behalen.

Toch zijn dit vrij algemene termen, zoals je weet, deze termen geven je meer zichtbaarheid maar als het aankomt op recepten gaat een gebruiker meer specifiek zoeken (zoals met alles trouwens). Deze algemene termen zorgen voor zichtbaarheid op het internet, handig om trafiek naar je website te genereren.


Daarna gaan we het anders aanpakken, ik ben recepten gaan plaatsen die meer specifiek zijn. De term “scampi gerechten” leek me wel interessant.

Hier heb ik enkel gebruik gemaakt van “Google suggesties”. Deze keuze werd gemaakt op basis van de zoektermen die terug te vinden waren in Google analytics.
Uiteindelijk bekom je een mooie combinatie van generieke termen samen met meer specifieke termen. De combinaties waar de keuze naar ging waren:
 1. Specifieke termen + recepten
 2. Specifieke termen + gerechten
 3. Specifieke termen + wokrecepten
 4. Specifieke termen + wokgerechten

Als we even kijken naar een screenshot van de analytics, dan zie je duidelijk dat de “Google suggestie” in combinatie met de generieke termen het meeste trafiek genereren.

Als jij kijkt op de afbeelding hebben we de laatste maand 1741 unieke bezoeken gehad, en 2439 paginaweergaves. Als we even nagaan waar deze bezoekers vandaan komen.

Om dit nog meer specifiek op te volgen heb ik een filter aangemaakt in Google Analytics om specifiek de resultaten te monitoren, alle trafiek wat komt op de website via termen die de gebruiker aanduid in de Google suggesties.

We nemen eens een kijkje naar de resultaten.

Als we een kijkje nemen op bovenstaande screenshot zien we dat "scampie gerechten" 115 unieke bezoekers opgeleverd heeft de afgelopen maand. Als we kijken naar de resultaat pagina in Google, zien we dat de recepten blog op 5 staat, hier zien we dat je niet altijd een top positie moet behalen. Als je naar het het cijfer kijkt van de unieke bezoeker van de afgelopen maand, zien we dat we 1505 unieke bezoeken hebben gehaald, enkel met deze termen.

Gebruik deze in combinatie met een "Long tail strategie", je zal merken dat je weer betere resultaten zult behalen.

Hoe kan je nu deze resultaten mooi opvolgen met je Google Analytics?
Eerst en vooral maken we in onze analytics account voor deze website een nieuw profiel aan. De naam die ik gebruikt heb is "google suggesties".

Op dit profiel gaan we een filter toevoegen om enkel het verkeer op te vangen dat via de suggesties op de website komt. We gaan als volgt te werk. Ga naar filters en geef het onderstaande in.

 1. Geef een naam aan je filter.
 2. Filtertype: aangepast -> geavanceerd
 3. Veld A -> A extraheren Verwijzing - (\?|&)(oq)=([^&]*)
 4. Veld B -> extraheren Verwijzing - (\?|&)(p|q)=([^&]*)
 5. Uitvoeren naar -> Samenstellen Door de gebruiker gedefinieerd - $A3 ($B3)
Op deze manier kunnen we de gegevens in de url opvangen gebruikt door de "Google suggesties" en kunnen we de resultaten exact gaan meten.

Ik zou zeggen, gebruik deze filter eens en maak eens de vergelijking voor jezelf. Stel een lijstje samen van termen waarmee bezoekers naar je website komen en controleer de suggesties eens die je verkrijgt in Google. Neem deze informatie over en tracht goede resultaten te bekomen naar de suggesties die je verkrijgt.
Digg ThisAdd To Del.icio.us Add To Furl Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Yahoo MyWeb Add To Newsvine Add To Google Bookmarks Add To Bloglines Add To Ask Add To Windows Live Add To Slashdot Stumble This

2 reacties:

Leendert zei

Google Suggestions kunnen inderdaad de SEO helpen met te bepalen of het relatief moeilijk of iets makkelijker wordt om voor een zoekterm hoog te gaan scoren, maar dan baseer je je op het aantal zoekresultaten. Voor de meeste SEO optimalisaties geldt echter dat een zoekwoord interessant is voor optimalisatie als deze ook veel gebruikt wordt, wat los staat van het aantal andere websites dat hier iets over verteld. Dat is niet iets wat Google Suggestions ons vertelt, maar waar de Adwords Keyword Tool meer inzicht in geeft.
Natuurlijk is er vaak wel een verband te zien tussen het aantal zoekresultaten en het zoekvolume van een trefwoord: hoe meer er op gezocht wordt, hoe meer het onderwerp ook besproken wordt en hoe meer websites daar ook gevonden willen worden.

christophe neys zei

Inderdaad, ik ben eigenlijk nog een foto vergeten in deze post te plaatsen. 1 Enkele pagina van deze test blog genereert 30% van de gehele website trafiek. Dit enkel doordat de term in de suggesties aangeboden wordt aan de gebruiker.

Wanneer je enkel meer exposure wil verkrijgen zou dit wel eens een handige hulp kunnen zijn.

Een reactie posten