webdesign
seo tips blog
seo blog
seo tips
opleiding webdesign
scampi diabolique
scampi gerechten
tzatziki recept
tzatziki recept
scampi diabolique
scampi diabolique

SEO blog, Seo tip, SEO tips and tricks SEO of search engine optimization, op deze blog zal ik de geheimen van SEO uit de doeken doen. SEO tips and tricks, SEO techniques, alles omtrent dit onderwerp kan je hier terug vinden. Wil je meer weten over google's donkerste geheimen of heb je zelf heel wat tips omtrent SEO. Laat dan maar van je horen! Before I forget, welkom op mijn SEO blog

zondag 20 december 2009

Google caffeine, verbeterde search of niet?

De nieuwe en verbeterde search van Google, ook “Caffeine” genaamd is klaar om te lanceren. Dit zou gebeuren na de eerste januari. "Yihaa", opstaan en alle vitaminen in een kop (zeg ik altijd), zwart zonder suiker, hoe sterker hoe beter!

Voor degenen onder jullie die nog niet gehoord hebben van “Caffeine”, het is de nieuwe methode om te kiezen welke websites als eerste verschijnen in je zoekresultaten.

De criteria zullen veranderen, verscheidene e-commerce ondernemers hebben last van de zenuwen, met de vraag “hoe zal dit een effect hebben op onze website”?

Wat houdt Google Caffeine nu net in?
Wel, Google heeft een set van nieuwe ranking factoren die de positie van jou website zullen bepalen. Deze nieuwe factoren zullen de oude niet vervangen, het is een toevoeging op de oude factoren.

Dwz, jou huidige positie zal niet aangetast worden. Hier stel ik me persoonlijk toch vragen bij, later meer hierover in deze post.

Eerst enkele nieuwe factoren voor Google Caffeine:
  1. Website speed, hoe snel laadt je website?
  2. Broken links.
  3. Linken naar link farms, spam websites of betalende links?
  4. On page factoren als uniek design(?), relevante content en titles, duidelijke navigatie, zoekwoorden dichtheid (keyword density) en een relevante descriptie.
Analytische factoren als:
  1. Bounce rate.
  2. Page views.
  3. Page view time.
  4. Trafiek (traffic).
  5. Algemeen gebruik van je website.
Als laatste, de "social factor". Caffeine zal nagaan hoe vaak je web pagina toegevoegd is via social tagging.
Even een filmpje met redhead :), Google Guru alias MC (Matt Cutts), outside da house.



Als laatste mijn persoonlijke mening.
Allemaal goed en wel deze toegevoegde waarde. Wanneer zoekmachines als Google meer aandacht zullen besteden aan hetgeen ze verkondigen voor" Google Caffeine", kan ik enkel maar zeggen “Go for it”. Dit houdt in dat de eerste stappen gezet zijn. Het zou er voor kunnen zorgen dat spamming uitgesloten zou worden.

Anderzijds, het geheel van “Caffeine” is een toevoeging. Hoe zwaar zullen de factoren van deze toevoeging doorwegen op het geheel?

Wil dit zeggen dat de andere factoren even zwaar blijven doorwegen. Waar is dan de verbetering? Ik stel me nog steeds vragen bij de prioriteiten.

Kan je me hier even helpen, laat het dan weten op mijn SEO blog.
Digg ThisAdd To Del.icio.us Add To Furl Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Yahoo MyWeb Add To Newsvine Add To Google Bookmarks Add To Bloglines Add To Ask Add To Windows Live Add To Slashdot Stumble This

2 reacties:

Patrik zei

De google webmaster tool geeft nu ook aan hoe snel je site inlaad, maar ook tips om je inlaad tijden te verbeteren.
Ik moest dan ook hartelijk lachen toen ik de raad kreeg om de resources op externe servers te vermijden. In mijn geval waren de zondaars google analytics en Adsense. :)

Ieniemienie zei

hahaa, thanks Patrik voor de toevoeging! Gaat het hier om een populariteit of wat moeten we nu denken?

Een reactie posten