
Voor degenen onder jullie die nog niet gehoord hebben van “Caffeine”, het is de nieuwe methode om te kiezen welke websites als eerste verschijnen in je zoekresultaten.
De criteria zullen veranderen, verscheidene e-commerce ondernemers hebben last van de zenuwen, met de vraag “hoe zal dit een effect hebben op onze website”?
Wat houdt Google Caffeine nu net in?
Wel, Google heeft een set van nieuwe ranking factoren die de positie van jou website zullen bepalen. Deze nieuwe factoren zullen de oude niet vervangen, het is een toevoeging op de oude factoren.
Dwz, jou huidige positie zal niet aangetast worden. Hier stel ik me persoonlijk toch vragen bij, later meer hierover in deze post.
Eerst enkele nieuwe factoren voor Google Caffeine:
- Website speed, hoe snel laadt je website?
- Broken links.
- Linken naar link farms, spam websites of betalende links?
- On page factoren als uniek design(?), relevante content en titles, duidelijke navigatie, zoekwoorden dichtheid (keyword density) en een relevante descriptie.
- Bounce rate.
- Page views.
- Page view time.
- Trafiek (traffic).
- Algemeen gebruik van je website.
Even een filmpje met redhead :), Google Guru alias MC (Matt Cutts), outside da house.
Als laatste mijn persoonlijke mening.
Allemaal goed en wel deze toegevoegde waarde. Wanneer zoekmachines als Google meer aandacht zullen besteden aan hetgeen ze verkondigen voor" Google Caffeine", kan ik enkel maar zeggen “Go for it”. Dit houdt in dat de eerste stappen gezet zijn. Het zou er voor kunnen zorgen dat spamming uitgesloten zou worden.
Anderzijds, het geheel van “Caffeine” is een toevoeging. Hoe zwaar zullen de factoren van deze toevoeging doorwegen op het geheel?
Wil dit zeggen dat de andere factoren even zwaar blijven doorwegen. Waar is dan de verbetering? Ik stel me nog steeds vragen bij de prioriteiten.
Kan je me hier even helpen, laat het dan weten op mijn SEO blog.
2 reacties:
De google webmaster tool geeft nu ook aan hoe snel je site inlaad, maar ook tips om je inlaad tijden te verbeteren.
Ik moest dan ook hartelijk lachen toen ik de raad kreeg om de resources op externe servers te vermijden. In mijn geval waren de zondaars google analytics en Adsense. :)
hahaa, thanks Patrik voor de toevoeging! Gaat het hier om een populariteit of wat moeten we nu denken?
Een reactie posten