webdesign
seo tips blog
seo blog
seo tips
opleiding webdesign
scampi diabolique
scampi gerechten
tzatziki recept
tzatziki recept
scampi diabolique
scampi diabolique

SEO blog, Seo tip, SEO tips and tricks SEO of search engine optimization, op deze blog zal ik de geheimen van SEO uit de doeken doen. SEO tips and tricks, SEO techniques, alles omtrent dit onderwerp kan je hier terug vinden. Wil je meer weten over google's donkerste geheimen of heb je zelf heel wat tips omtrent SEO. Laat dan maar van je horen! Before I forget, welkom op mijn SEO blog

dinsdag 3 november 2009

Link building, veel geduld nodig of niet? (deel 2)

Deze post is het vervolg van "Vraagt link building geduld (deel 1)". Eerdere redenen werden reeds aangehaald.
  1. Het vraagt tijd veel keywords te link builden.
  2. Het kost tijd voor Google deze content opneemt.
Verder kunnen we nog wel enkele redenen aanhalen waarom link building toch wat meer geduld vraagt.

3) Een link vraagt tijd om oud te worden.
Het is algemeen geweten dat de ouderdom van een website belangrijk is voor SEO. In de loop van tijd heeft het domein zich bewezen in de ogen van Google en zal hierdoor een betere ranking krijgen. Ook hebben oudere websites en domeinen heel wat backlinks verzameld.
De factor tijd speelt dus zeker wel een grote rol in je SEO strategie. Wil je echter niet zolang wachten, koop dan een een oud domein.

Mits wat aanpassingen kan je heel wat halen uit deze oude domeinen. Wat je er uiteindelijk allemaal aan veranderd speelt hier wel een grote rol.
Is het de bedoeling dat je de hele site intact laat en enkel de homepage gebruikt om op regelmatige basis content toe te voegen, dan kan je makkelijk profiteren van dit oude domein. Dit wel op voorwaarde dat je de oude pagina's behoud.

Wil je echter het hele domein gaan gebruiken om een totaal nieuwe site op te bouwen, dan moet je wel enkele maanden gaan spelen met 301 redirects en de oude geïndexeerde links in Google opvangen, om op deze manier de nieuwe url's naar je website te laten opnemen in Google. We willen immers niet dat we plots allemaal verwijzingen krijgen naar onze website die een 404 pagina opleveren.


4)Een goed netwerk bekomen vraagt tijd!
Met het opbouwen van een netwerk bedoel ik niet enkel een link netwerk. Je moet ook mensen in de sector achter je krijgen die je een link willen geven. Iedereen begrijpt dat een uitgebreid netwerk heel wat voordelen heeft. Kan jij op één of andere manier in contact komen met mensen uit je branche of mensen die schrijven over je branche, dan kan je overwegen om een link te vragen.
Een andere hulp kan zijn, geef deze personen iets interessant om over te schrijven, laat ze jou informatie gebruiken, ze zullen zeker een link plaatsen met jou vermelding.


5) Goede content vraagt tijd.
Iedereen kent ze wel, de lijstjes van de "top 10", de "x aantal redenen", momenteel vind je zelfs "de 101 redenen om ...... ". Ik kan me wel inbeelden dat zulke lijstjes van "101 redenen" samengesteld zijn met een hoge vorm van copy/paste gedrag ;-).
Elke week telkens met 2 toppers komen is ook niet evident. Tenzij je fulltime schrijft voor blogs en andere websites. Een goede post kan wel enkele dagen in beslag nemen, zeker als je wil dat de gegevens in je verhaal kloppen.

Ik denk dat iedereen zich wel kan inbeelden waarom een goede link building tijd vraagt, iemand die hier een oplossing voor heeft, laat het horen zou ik zeggen ;-).
Digg ThisAdd To Del.icio.us Add To Furl Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Yahoo MyWeb Add To Newsvine Add To Google Bookmarks Add To Bloglines Add To Ask Add To Windows Live Add To Slashdot Stumble This

0 reacties:

Een reactie posten