webdesign
seo tips blog
seo blog
seo tips
opleiding webdesign
scampi diabolique
scampi gerechten
tzatziki recept
tzatziki recept
scampi diabolique
scampi diabolique

SEO blog, Seo tip, SEO tips and tricks SEO of search engine optimization, op deze blog zal ik de geheimen van SEO uit de doeken doen. SEO tips and tricks, SEO techniques, alles omtrent dit onderwerp kan je hier terug vinden. Wil je meer weten over google's donkerste geheimen of heb je zelf heel wat tips omtrent SEO. Laat dan maar van je horen! Before I forget, welkom op mijn SEO blog

woensdag 28 januari 2009

Search optimization tips – on page optimization

Search optimization tips – on page optimization
On page SEO of het optimaliseren van je web pagina verwijst naar de veranderingen die je aanbrengt om met je website een ranking te behalen tussen de eerste 30 resultaten voor een bepaalde zoekterm.
Veel mensen denken dat SEO (search engine optimization) complex is maar, zoals veel in het leven, is het niet meer dan gebruik maken van je gezond boeren verstand. Je moet niet meer doen dan aanbieden wat zoekrobots willen.
On page SEO is dan ook vrij eenvoudig en relatief makkelijk. Ik ga 2 eenvoudige tips voor search optimization geven, waarmee je kan zorgen dat je website beter zal gevonden worden door de zoekmachine.
  1. HTML Tags
  2. Tekstuele inhoud
Zoekmachines houden van tekst (search engines love text)
Zoekmachines willen nieuwe, unieke inhoud – tekstuele inhoud. Tekst kan door zoekmachines geïnterpreteerd worden door hun algorithmen. Technologieën als afbeeldingen, video en muziek is te duur en hiervoor is veel meer ontwikkeling nodig.
Tekstuele inhoud staat gekend als “voedsel voor de zoekmachine” of “search engine food”.
Wanneer je wil dat een zoekmachine dagelijks je website bezoekt en indexeert, zorg er voor dat je veel en goede tekstuele inhoud hebt en voeg op regelmatige basis nieuwe inhoud toe, zelfs meermaals per dag.

HTML optimization (HTML optimalisatie)
In de oertijd van het internet moest je enkel de meta tagkeywords” toevoegen aan je site. Dit werd enorm veel misbruikt door de porno industrie. Deze meta tag wordt de dag van vandaag niet meer gebruikt door Google, MSN, Yahoo en Ask in hun search enginge ranking algorithm. Wel wordt deze nog gebruikt voor andere doeleinden.
De belangrijkste meta tags zijn <title> tag en de <meta name="description"> tag. Plaats je zoekwoorden en zoektermen in de title en description. Zoekwoorden geplaatst in deze tags worden gebruikt in de search engine result ranking algorithm.
Een andere belangrijk HTML attribuut is de ALT (alt=”..”). Dit is echter een attribuut en geen HTML tag. De “alt” wordt gebruikt als een descriptief attribuut om een omschrijving mee te geven aan je afbeeldingen. Gebruik zoektermen en zoekwoorden om afbeeldingen te omschrijven. Heel erg interessant voor Google images.

Content optimization (tekstuele inhoud optimaliseren)
Content optimization of tekstuele inhoud optimaliseren, voornamelijk schrijven voor het web genoemd. De relevantie van je zoekterm, zoektermen in je website.
Hier volgen de meest belangrijke factoren aangaande content optimization:
  1. Keyword position (strategisch plaatsen van je zoektermen)
  2. Keyword density
  3. Keyword highlight
De regel is je zoektermen strategisch te plaatsen in je tekst. Dit is in de eerste zin van de eerste paragraaf. Je hergebruikt deze terug in de body van je tekst en uiteindelijk aan het einde van de pagina.
Keyword density of trefwoord dichtheid. Hierover bestaat erg veel discussie. Ik ben van mening dat er geen ideale trefwoorden dichtheid bestaat. Alles is afhankelijk over de lengte van je tekst.
Stel: er wordt beweerd dat een trefwoord dichtheid van 10% of meer +/- 12% erg goed is.
Hoe wordt deze trefwoord dichtheid berekend. Je hebt een tekst van 100 woorden en hier gebruik je 1 trefwoord (of combinatie). Deze zoekterm wordt 5 maal gebruikt , ruw gezegd heb je dan een trefwoord dichtheid van 5%.
Wil je hier een zogezegde goede dichtheid van trefwoorden zou je deze term dan 12 keer gebruiken in dat kleine stukje tekstuele inhoud van je website. Eerst en vooral moet een tekst geschreven zijn zodat deze leuk is om te lezen, anders krijg je hetvolgende.
Voorbeeld:
Vakantie en Spanje zijn de trefwoorden waar je mee wil scoren.

Mijn vakantie in Spanje,

Ik ben op vakantie geweest naar Spanje en op mijn vakantie in Spanje heb ik een leuke tijd gehad. Ik raad het iedereen aan om op vakantie te gaan naar Spanje, in Spanje kan je tijdens je vakantie leuke dingen doen.

Spanje is een zonnig land en ideaal als vakantie bestemming, je hebt er idioten die continu aan het strand liggen. Ik hou niet van zulke mensen maar ben toch naar Spanje gegaan op vakantie, …….

Dit is natuurlijk sterk overdreven maar je weet wat ik wil duidelijk maken.

Keyword highlight. Maak je trefwoorden belangrijk op je pagina. Gebruik hiervoor de heading tags (<h1> tem <h6>), plaats ze in het vet met <b>, <strong> of plaats ze cursief dmv <i>, <em> “emphasis”.
Gebruik deze SEO tips en je zal zien dat je binnen afzienbare tijd betere resultaten zal behalen.
Digg ThisAdd To Del.icio.us Add To Furl Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Yahoo MyWeb Add To Newsvine Add To Google Bookmarks Add To Bloglines Add To Ask Add To Windows Live Add To Slashdot Stumble This

0 reacties:

Een reactie posten